Снимка: marica.bg Бившият енергетик Светослав Цанев патентова метод за добиване на

...
Снимка: marica.bg Бившият енергетик Светослав Цанев патентова метод за добиване на
Коментари Харесай

Българин направи гориво за коли от вода

Снимка: marica.bg 

Бившият енергетик Светослав Цанев патентова способ за извличане на водород посредством разграждане на вода, който е доста по-ефективен от до момента съществуващите. За задачата употребява единствено слънчева сила, написа в. “Марица ”. „ Досегашните способи са скъпи и по тази причина – неефективни. Водородът е повече от два пъти по-калоричен като гориво от бензина и на процедура е изобилен артикул ”, споделя Цанев. “Сега разлагаме водата с електролиза. При нея се употребява доста електрическа енергия и оттова полученият водород е безценен. ”

Бившият енергетик е платил 2000 лв. за патента си за идващите 20 години. Става въпрос за отбрана на интелектулна благосъстоятелност на национално равнище. Патентът е с № 66609. Всяка година ще внася такса за поддържането му, която пораства стъпаловидно – от 200 лв. първата година, до 1700 последната. Светослав Цанев търси спонсор, който има опция да финансира създаването на рафинерия за водород. Тя ще е първообраз на бъдещо огромно дружество и вероятно – международна технология. В патента му влиза и способ, по който полученият О2 и водород се отделят един от различен. „ Имам позитивни отзиви на специалисти в тази област.

Такова получих и от слънчев специалист ”, описа за “Марица ” Цанев. Автомобилите с водород са считани за част от бъдещите технологии. Пречката до момента бе ниското КПД за приемането му. Ако технологията на Цанев влезе в употреба, изобретението му ще е рафинерия за водород. Тя ще създава гориво за коли, самолети и кораби.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР